FAUR ZSÓFI GALÉRIA

KORTÁRS MŰVÉSZETI GALÉRIA

A GALÉRIA

A MISSZIÓNK

A 2001 óta működő Faur Zsófi Galéria elsődleges célja a hazai kortárs művészet népszerűsítése és beépítése a nemzetközi művészeti szcénába, amelyet a külföldi vásárokon történő mind aktívabb jelenlétével és a külföldi galériákkal való partnerkapcsolatok kiépítésével kíván elérni.


FAUR ZSÓFI

A GALÉRIÁS

Faur Zsófia 2001-ben végzett a budapesti International Business School-ban, majd ezen év szeptemberében megalapította a kortárs festő- és szobrász-művészekre fókuszáló Faur Zsófi - Ráday Galériát, mely 2010 óta kiemelt hangsúllyal szerepeltet kortárs magyar fotóművészeket is. A galériás elfoglaltságok mellet 2013 decembere óta a XI. kerület kulturális megújulásán fáradozik a Kult11 Egyesület elnökeként.


KULTÚRTÉR

KÖZÖSSÉG ÉS KULTÚRA

A Faur Zsófi Galéria egyrészt arra törekszik, hogy minél szélesebb értő közönséget szólítson meg, mivel a műalkotások élő, emberekkel teli, zsibongó csendben mutatják meg valódi arcukat; másrészt hogy egy folyton nyüzsgő, szellemi és esztétikai közeg, „kultúrtér” legyen, ahová az emberek újra és újra szívesen térnek vissza.


KÖNYVKIADÓ

MŰVÉSZET PAPÍRON

A művészek minél szélesebb körű megismertetését elősegítve 2006-ban kiadói tevékenységgel bővítette profilját. A kelet-közép-európai régió kortárs művészeti szcénájában egyedülálló nyomdaipari és kiadói hátterére támaszkodva a kortárs művészettörténet-írás legújabb eredményeit, több nyelven megjelenő monográfiákat, szakirodalmi kiadványokat ad ki és gondoz.  Mint például a Mai Magyar Iparművészet, Mai Magyar Képzőművészet, illetve Mai Magyar Fotóművészet címmel a jövőben is bővülő, hiánypótló sorozatot.